Ging de tijd terug tijdens de inflatie

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
afbeelding van Rob de Vrind
Biologist and genesics scientist
Ging de tijd terug tijdens de inflatie
Gestart op: woensdag 8 augustus 2018, 23:48

Als je sneller beweegt dan de lichtsnelheid ga je terug in de tijd. Dat gebeurde tijdens de inflatieperiode. Werd de klok tijdens de inflatieperiode dus teruggedraaid ? Klopt dat ?
We zoeken altijd naar supersymmetrie. De tijd lijkt zich daaraan te onttrekken en gaat alleen maar vooruit. Maar tijdens de inflatie ging hij mischien wel achteruit en klopt de supersymmetrie dus toch. Of niet ??.

Mij puzzelt nog meer..ooit (tijdens de big bang) was alles straling. Waarom zijn er fermionen ontstaan. Volgens mij zijn fermionen deeltjes met energie op één plek (in plaats van de energie van de krachten die geen (rust)massa kennen. Zou het zo kunnen zijn dat ze tijdens de inflatie zijn ontstaan. Dat een deel van de energie tijdens de inflatie op vele plekken is samengedrukt tot de fermionen en dat de rest de bosonen vormde. 

Derde vraag. Zou de big bang ontstaan kunnen zijn door de clash van een zwart gat met materie met een zwart gat met antimaterie. 

Artikelreferentie: 
0
1
afbeelding van Leon
Natuurkunde filosoof
zondag 9 september 2018, 15:06

>Als je sneller beweegt dan de lichtsnelheid ga je terug in de tijd.

De theoretische tijdsdilatatie voor materie op lichtsnelheid is oneindig en kan niet groter dan oneindig worden als de snelheid nog hoger wordt. Oneindig is al een ongedefinieerde toestand, maar ik denk dat het veilig is om aan te nemen dat groter dan oneindig, en dus terug gaan in de tijd, onmogelijk is.

>ooit (tijdens de big bang) was alles straling. Waarom zijn er fermionen ontstaan. Volgens mij zijn fermionen deeltjes met energie op één plek (in plaats van de energie van de krachten die geen (rust)massa kennen. Zou het zo kunnen zijn dat ze tijdens de inflatie zijn ontstaan. Dat een deel van de energie tijdens de inflatie op vele plekken is samengedrukt tot de fermionen en dat de rest de bosonen vormde.

Tja, dit is denk ik een onderwerp waar nog aan gewerkt wordt door de wetenschap. We zien alleen dat het gebeurd is. Zelf zie ik het meer als een soort condensatie proces waarbij de aanwezige energie op het moment dat de temperatuur en/of druk onder een bepaalde waarde komt een soort van condenseert tot deeltjes waarbij er een bepaalde kans is dat het een boson of fermion wordt?

>Derde vraag. Zou de big bang ontstaan kunnen zijn door de clash van een zwart gat met materie met een zwart gat met antimaterie.

Volgens de huidige theorie zijn ruimte en tijd ontstaan door de big bang. Dus het concept oorzaak is daardoor niet meer van toepassing. Ik weet dat dit een onbevredigend antwoord is maar ik kan het ook anders zeggen: we weten niet wat de oorzaak was van de big bang is en zelfs niet of er een oorzaak was. Het enige wat we volgens mij weten is dat we niet kunnen weten wat de big bang veroorzaakt heeft. Gelukkig zijn er nog genoeg andere dingen om uit te zoeken dus ik zou dit probleem voorlopig maar even parkeren.