Waarnemingen

Het neutrino onder de loep: KM3NeT (2)

Vorige week beschreef Michiel Rollier hoe wetenschappers de raadsels rond het ongrijpbare neutrino proberen op te lossen met het KM3NeT-experiment. Vandaag interviewt hij Ronald Bruijn, die nauw bij het experiment betrokken is.

Gepubliceerd: di, 09/10/2018 - 16:10

Wormgat

Forum: 

Er wordt wel eens gesteld dat een zwart gat eventueel een wormgat zou kunnen zijn naar een andere plek/tijd. Hoe waarschijnlijk is dit, gezien we nooit een zwart gat hebben waargenomen waar materiaal uit komt (zo ver ik weet)?

Donkere energie

 Ik heb 2 vragen over donkere energie:

1: Begrijp ik het goed dat de reden voor het bestaan van donkere energie is dat de snelheden waarmee melkwegstelsels zich van ons af bewegen hoger zijn dan op basis van de totale hoeveelheid materie verwacht zou zijn?

2: Begrijp ik het ook goed dat er geen daadwerkelijke versnelling is waargenomen in de zin van dat er op verschillende momenten naar de snelheid van het zelfde object gekeken is waarbij de snelheid de tweede keer (meetbaar) hoger was?

25 jaar Hubble-ruimtetelescoop

Dit jaar viert de Hubble-ruimtetelescoop zijn 25e verjaardag met een prachtige afbeelding van het sterrencluster Westerlund 2. In het eerste deel van dit tweedelige artikel lees je meer over de ontdekkingen van de Hubble-ruimtetelescoop. Volgende week gaan we in op een mysterieuze energie die mede ontdekt is met de Hubble-ruimtetelescoop: donkere energie.

Gepubliceerd: wo, 06/05/2015 - 21:15
Abonneer op RSS - Waarnemingen