1 mei: Expeditie NEXT

Expeditie NEXT is hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen. Op woensdag 1 mei kun je Expeditie NEXT bezoeken in Zutphen. Wetenschappers, universiteiten, hogescholen en musea uit het hele land komen met innovatieve opstellingen en onderzoeksprojecten naar de historische binnenstad.

Expeditie NEXT

Het wetenschapsfestival Expeditie NEXT is gericht op kinderen, maar hun nieuwsgierige ouders en begeleiders zijn natuurlijk ook welkom.

Professor Nova Next komt speciaal uit de toekomst naar Expeditie NEXT gereisd om je hulp te
vragen bij een belangrijke missie. Alle kennis is kwijtgeraakt in de toekomst. Je kunt met Nova Next en haar vrienden op expeditie om alle kennis weer te verzamelen en in de Wetenschat te stoppen!

Op Expeditie NEXT ontdek je de hele dag wetenschap op allerlei manieren. Doe bijvoorbeeld mee aan de Grote Feit of Fabel Quiz met Klaas van Kruistum. Werk als mini-arts in een echte OK, leer waarom walvispoep goed is voor de biodiversiteit, speel met een robothond of bouw je eigen zeedijk met LEGO. Natuurlijk vind je op Expeditie NEXT ook allerlei natuurkundige stands, waaronder het door de UvA georganiseerde ”Vloei?Stof tot nadenken“. Ontdek bij een zand-bubbelbad en een zand-waterloper wat zand, zwaartekracht en natuurkunde met elkaar gemeen hebben!

Expeditie NEXT vindt plaats op woensdag 1 mei, van 11:00-17:00. Een uitgebreid programma en een kaart van het evenement vind je op de website van de Expedite.