Cosmos boekenprijs: word lid van de jury!

Vijf populairwetenschappelijke boeken zijn genomineerd voor de Cosmos Boekenprijs, die wordt uitgereikt aan het beste populairwetenschappelijke boek van het jaar. Zowel een vakjury als een scholierenjury zullen hun oordeel vellen. Voor de scholierenjury worden nog enkele leden gezocht, dus ben je tussen de 15 en 18 jaar oud en lees je graag populairwetenschappelijke boeken, meld je dan aan!

cosmosDe vijf genomineerde boeken zijn:

Inderdaad, één van de boeken werd geschreven door onze eigen QU-hoofdredacteur (die vanzelfsprekend heel trots is op de nominatie!) maar ook de vier andere boeken zijn prachtig, dus lees ze vooral allemaal!

Voordat de prijs op vrijdag 11 oktober zal worden uitgereikt zullen de boeken worden beoordeeld door zowel een vakjury als een scholierenjury. Voor de scholierenjury is de organisatie nog op zoek naar enkele scholieren uit Nederland (havo, vwo, gymnasium, MBO 3 en 4), in de leeftijd 15 tot 18 jaar.

jury
De jury van een van de vorige edities van de Cosmos Boekenprijs.

Als jurylid lees je de genomineerde boeken en stel je een top-drie samen. De organisatie inventariseert de stemmen vervolgens, en organiseert een event waarin je een van de auteurs kunt ontmoeten. Je wordt natuurlijk ook uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking op vrijdagavond 11 oktober 2024 in CREA in Amsterdam!

​Ben je scholier en wil je plaatsnemen in de scholierenjury? Meld je dan aan via de website van de Cosmos Boekenprijs!