Laatste kaarten: What’s (the) Matter!

De Bonn Physics Show is in Nederland! De theatershow die bol staat van spectaculaire natuurkundige experimenten doet vandaag en morgen (5 en 6 april 2019) Amsterdam aan voor maar liefst drie voorstellingen. Voor de voorstellingen in het Compagnietheater zijn nog enkele kaarten (gratis!) beschikbaar.

Na een aantal succesvolle korte voorstellingen in Utrecht in 2017 besloten UvA, VU en Nikhef om de Bonn Physics Show nogmaals in Nederland uit te nodigen – ditmaal voor een drietal avond-/middagvullende voorstellingen. Eerder was het langere programma, “What’s (the) Matter” onder meer te zien in Madrid, Lissabon, Peking en Londen, en natuurlijk in Bonn, waar de show in 2002 ontsproot aan het brein van artistiek directeur Herbert Dreiner.

Spectaculaire experimenten

Dreiner, zelf een elementaire-deeltjesfysicus, vond de manier waarop natuurkunde aan het grote publiek getoond wordt te droog en te saai, en besloot een theaterprogramma op te zetten. Een toneelvoorstelling met een tiental acteurs waarin terloops, live op het toneel, de meest spectaculaire experimenten uit de fysica getoond worden.

De voorstelling volgt de twee hoofdpersonen, Maike en Lorenzo, op een reis door ruimte en tijd. Daarbij komen ze terecht middenin enkele van de belangrijkste ontwikkelingen in de geschiedenis van de natuurkunde. Ze zijn bij de ontdekking van het atoom door Ernest Rutherford, maar zien ook de gigantische 27 kilometer lange deeltjesversneller die hedendaagse natuurkundigen op het CERN in Genève gebruikten om het Higgsdeeltje te ontdekken.

Drie voorstellingen

Op vrijdagavond 5 april (20:00) wordt een speciale voorstelling voor middelbare scholieren georganiseerd. De twee voorstellingen op zaterdag 6 april (15:00 en 20:00) zijn voor een algemeen publiek toegankelijk. De shows worden aangeboden door de diverse natuurkunde-instituten in Amsterdam, en zijn daarom gratis toegankelijk. Reserveren is wel vereist. Er is nog maar een klein aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! ‘What’s (the) matter’ is een Engelstalig programma, maar is ook zonder gedegen kennis van die taal goed te volgen.

Kaarten en meer informatie

KAARTEN BESTELLEN

Voor meer informatie: info@quantumuniverse.nl