World of Thinking

Op 14 oktober zond de NPO de documentaire ‘World of Thinking’ uit, over een vijftal wetenschappers aan het beroemde Institute for Advanced Study in Princeton. Wie de fascinerende documentaire gemist heeft kan die via de website van 2Doc online terugkijken.

Afbeelding 1. Nima Arkani Hamed in ‘World of Thinking’.Credits: BNNVARA.

Vijf van de briljantste wetenschappers van deze tijd nemen ons mee in hun zoektocht naar een revolutionaire doorbraak. Ze verzamelen zich op het beroemde Institute for Advanced Study in Princeton; ooit het academische huis van Albert Einstein, nu geleid door Robbert Dijkgraaf.

De revolutionaire theorieën van bekende wetenschappers als Einstein, Oppenheimer en Gödel hebben de wereld veranderd. Maar hoe komen ’s werelds grootste denkers tot een grensverleggende doorbraak? Op het Institute for Advanced Study in Princeton in de Verenigde Staten, geleid door Robbert Dijkgraaf, verzamelen zich al sinds 1930 internationale wetenschappers die tot een grote ontdekking proberen te komen. In ‘The World of Thinking’ volgen regisseurs Thomas Blom en Misha Wessel vijf van de meest briljante wetenschappers van deze tijd in hun zoektocht.

Zo wordt op de website van 2Doc de mooie documantaire van Thomas Blom en Misha Wessel omschreven. Wie de documentaire wil terugkijken kan daarvoor op dezelfde website terecht – klik daarvoor op de afbeelding hieronder. Op de site staan naast de documentaire zelf (57 minuten) ook een interview met de makers (18 minuten) en een fragment uit De Wereld Draait Door waarin Robbert Dijkgraaf de documentaire bespreekt.

 

Afbeelding 2. World of Thinking op de 2Doc-website.Klikt op de afbeelding (of deze link) om naar de site te gaan en de documentaire te bekijken.