Terugkijken: Viva Fysica 2019

Op vrijdag 25 januari werd op de UvA Viva Fysica georganiseerd, het jaarlijkse symposium voor middelbareschooldocenten en -leerlingen waar de nieuwste ontwikkelingen uit het moderne natuurkundeonderzoek op een begrijpelijke manier gepresenteerd worden. De slides van de presentaties en de opnames van het middagprogramma zijn nu online terug te kijken.

Helaas is de opname van de ochtendlezingen tijdens de afgelopen Viva Fysica niet gelukt (voor wie toch bewegend beeld wil: zie hier de opnames van vorig jaar en die van het jaar daarvoor), maar de meeste sprekers hebben wel de slides van hun presentaties beschikbaar gesteld. Er waren boeiende presentaties over de Nobelprijzen, over holografie en zwarte gaten, over het meten van neutrino’s onder de zee en over waarnemingen aan gammaflitsen met behulp van zwaartekrachtsgolven:

Het middagprogramma bestond uit een laatste lezing over de meest accurate klok ter wereld, een serie workshops en rondleidingen, en een mooie afsluiting waarin Paul Vlaanderen een serie leuke experimenten demonstreerde. De lezing en de experimentele show zijn ook opgenomen, en van enkele andere onderdelen zijn slides beschikbaar:

Spijt dat u het mooie programma van Viva Fysica 2019 gemist heeft? Zet dan vast 24 januari 2020 in de agenda, want dan is de volgende aflevering!