Terugkijken: Viva Fysica 2017

Jaarlijks wordt in januari op de Universiteit van Amsterdam de manifestatie Viva Fysica! georganiseerd: een natuurkundecongres voor middelbareschooldocenten en hun leerlingen. Op Viva Fysica! vertellen onderzoekers wat er zoal speelt in het natuurkundeonderzoek van vandaag. Op vrijdag 27 januari 2017 was de editie van dit jaar; kon u niet aanwezig zijn, dan kunt u hier de lezingen terugkijken.

Afbeelding 1. Viva Fysica!Slide uit de presentatie van Prof. Jo van den Brand.

De lezingen

Het ochtendprogramma bestond uit een zestal lezingen over de laatste ontwikkelingen in de natuurkunde:

Middagprogramma

Het middagprogramma bestond uit een achttal rondleidingen langs de verschillende laboratoria op het Science Park in Amsterdam. Het moge duidelijk zijn: daarvoor zult u echt eens zelf op de UvA en de aangrenzende instituten langs moeten komen. Hetzelfde geldt voor het bezoeken van de Physics Fair, een “kermis” van leuke en eenvoudige natuurkunde-experimenten.

Ten slotte was er in de middag een workshop Quantumkansen – onbekend of onbepaald? waarvan u het materiaal wel hieronder terug kunt vinden:

Viva Fysica 2018…

Nu al spijt dat u niet aanwezig was? Niet getreurd: ook in januari 2018 zal er weer een Viva Fysica! georganiseerd worden. Zodra de precieze datum (waarschijnlijk een van de laatste vrijdagen in januari) bekend is, melden we die natuurlijk via de Quantum Universe-kanalen en zal die ook op de website van de Its Academy komen te staan.

Tot volgend jaar!